Cauta in stiri

RSS Feed

SMAEB 2009

Vectra Racing aduce Dakar-ul la SMAEB

09.04.2009
Foto ©: Vectra Racing Team

Vectra Racing Team, cea mai puternica echipa privata din Dakar 2009, va fi prezenta la cea de-a saptea editie a Salonului de Motociclete, Accesorii si Echipamente, Bucuresti. (10 -12 aprilie Pavilionul Central Romexpo, stand 53)

Echipa romaneasca care a reusit sa atraga atentia rally-raidului mondial inca de la prima sa participare la un eveniment international le va oferi fanilor motorsportului posibilitatea de a vedea una dintre motocicletele care a traversat Patagonia, Anzii si desertul Atacama. Este vorba despre KTM 690 Rally pilotat de Romeo Duicu in aventura din America de Sud.

Pilotul rasnovean a devenit in acest an al treilea roman care a reusit sa termine cel mai dificil raliu al lumii, calcand pe urmele lui Romeo Dunca (editia din 2005) si pe cele ale coechipierului sau Mani Gyenes (editia din 2007).

Cei care vor dori sa afle ce inseamna sa iti depasesti limitele in una dintre cele mai dificile provocari din sportul cu motor pot dialoga la SMAEB (stand 53) cu Romeo Duicu si Mani Gyenes.

Pilotii Vectra Racing Team, in 2009
In acest sezon, Romeo Duicu se va axa mai mult pe competitiile de enduro, lipsa unei consistente parti din buget impiedicandu-l sa concureze in etapele din Campionatul Mondial de Rally-Raid. Romeo va concura la Red Bull Romaniacs si isi doreste sa ajunga si la International Six Days Enduro.

Marcel Butuza, fondatorul echipei si unul dintre pilotii acesteia, va concura in a doua parte a Campionatului Mondial, cel mai probabil in Raliul Faraonilor. Acesta este considerat de majoritatea celor din rally-raid ca fiind repetitia generala pentru Dakar.

Mani Gyenes inca nu este refacut dupa interventia chirurgicala la genunchi, suferita la sfarsitul lunii ianuarie. Satmareanul a fost nevoit sa se opereze, avand de mai multa vreme probleme din cauza ligamentelor rupte si a fisurii de menisc. Din cauza perioadei mari de refacere dupa o asemenea operatie, Mani nu va putea concura in Raliul Tunisiei, etapa din C.M. de Rally-Raid care se va desfasura in perioada 23 aprilie-2 mai. Dar va recupera in a doua parte a anului, cand spera sa concureze in doua competitii dure de enduro Red Bull Romaniacs si International Six Days Enduro, plus Raliul Faraonilor.

Alex Garbacea, desi inca are probleme din cauza fracturii de tibie suferite la sfarsitul anului trecut, a reusit sa castige la clasa Hobby a raliului cu snowmobile Red Bull 1000 Trails. El va concura la Romaniacs si in Raliul Faraonilor si, alaturi de ceilalti membrii ai echipei, se pregateste pentru Dakar 2010.

Frans Verhoeven si David Casteu, fostii piloti de uzina KTM care concureaza pentru Vectra Racing Team, au dorit sa ramana alaturi de echipa romaneasca dupa rezultatele bune din Dakar 2009. David Casteu va concura pentru echipa romaneasca in Raliul Tunisiei, etapa de Campionat Mondial de Rally-Raid care se va desfasura la sfarsitul lunii aprilie.

Pentru a urmari evolutia echipei, accesati www.vectraracing.com.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.