Cauta in stiri

RSS Feed

modele racing

1190RR, cea mai rapida motocicleta fabricata de Erik Buell

01.03.2010
Foto ©: Erik Buell Racing

Dupa ce a fost nevoit sa renunte la compania Buell, inchisa de Harley-Davidson datorita lipsei de profitabilitate, si a infiintat Erik Buell Racing, americanul se intoarce cu cea mai rapida motocicleta construita vreodata, 1190RR.

Erik Buell Racing 1190RR este un superbike omologat exclusiv pentru circuit, construit pe baza unui 1125R standard, imbunatatit cu un kit complet de componente Superbike. Modelul este propulsat de o evolutie a motorului V2 Rotax prezent pe 1125RR, cu capacitatea cilindrica marita la 1190cmc, ce dezvolta 185 cp si 124 Nm la roata. Datorita componentelor sasiului de inalta calitate, masa proprie este de asemenea cu 3,6kg mai mica.

Motocicleta poate concura in campionate de Superbike din lume, precum AMA Superbike, unde motoarele cu 2 cilindri au o limita de 1.200cmc. Din pacate, 1190RR nu va avea o versiune omologata pentru strada, ceea ce inseamna ca nu-l vom putea vedea in actiune in World Superbike.

Pentru specificatiie tehnice complete accesati site-ul Erik Buell Racing.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.