Cauta in stiri

RSS Feed

modele noi

2013 Honda CRF 450R

Costi Radoi | 01.06.2012
Foto ©: honda

Am tot vorbit despre concursuri, evenimente, motociclete de strada sau enduro…hai sa vorbim si despre o motocicleta de cross. Cum cei de la KTM deja si-au lansat seria de 2013, iata ca vine si un raspuns promp din partea Honda.

Noua linie 2013, de fapt reprezinta o serie de modificari si inovatii pentru deja celebrele CRF 250R si CRF 450R, precum si aparitia noului CRF 110R, o motocicleta destinata micilor aspiranti la titlurile de campioni. Un alt model ar fi CRF 250L, o motocicleta citadina cu ceva veleitati in afara asfaltului, insa nu un off-roader veritabil.

Cel mai important model din aceasta linie este CRF 450R. Aici se vad cu adevarat noile upgrade-uri.

Primele modificari apar la cadru, care acum este mai usor si mai compact, dar are aceeasi rezistenta pentru a sustine motorul UniCam, ce acum are o rata de compresie mai mare, de la 12:1 la 12,5:1.

Cu aceasta ocazie, a fost remapata injectia electronica, pentru a oferi un mai bun raspuns la gaz, in conformitate cu schimbarile din motor.

Evacuarea este acum mai usoara, deoarece toba imensa a generatiei trecute a fost inlocuita cu doua tobe mici si usoare ce au adus masa catre centrul motocicletei.

Insa cea mai mare inovatie este furca. Noua furca KYB nu are arcuri, ci doar perna de aer. Acest lucru permite furcii sa fie mult mai usoare, iar avantajul este usurinta realizarii reglajelor in functie greutatea si de ceea ce doreste rider-ul, doar prin simpla adaugare sau eliminare a aerului din telescoape.

Ultimul, dar nu cel din urma, designul, a fost si el modificat. Acum pilotul are la dispozitie o motocicleta cu plasticele mai cursive, cu o curbura mai dulce, fapt ce duce la marirea confortului motociclistului si la cresterea usurintei de a se misca pe motocicleta in timpul unei sesiuni in teren accidentat.

Tags: honda, motocross, crf
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.