Cauta in stiri

RSS Feed

editii speciale

Bakker Grizzly un adventure tourer cu motor de GSX-R 1000

18.03.2008
Foto ©:

Poate parea a fii ceva asemanator cu un BMW R1200GS Adventure, dar e mult mai obraznic. Olandezul zburator Nico Bakker a vazut o nisa pe piata la varful segmentului adventure tourer – unde masivul BMW Adventure e absolut “captusit” pentru touring, dar probabil vede mai mult asfalt decat off-road in mainile  majoritatii proprietarilor. Atunci de ce sa limitezi aceasta motocicleta la 100CP ?

Bakker Grizzly All-Round se ridica la nivelul calitatilor adventure ale BMW-ului, cu o pozitie in sea confortabila, cadru robust, aparatori si genti masive de bagaje – dar e construit in jurul motorului de la GSX-R 1000, fapt ce ii da 80 cp in plus fata de BMW.

Construit in Olanda si dupa specificatiile clientului, Grizzly poate fi comandat, la alegere , cu majoritatea motoarelor moderne, in 4 cilindrii, de superbike, chiar daca a fost dezvoltat in jurul celui de GSX-R 1000. Cadrul, cu bascula monobrat, si rezervorul sunt construite de Bakker iar alte piese sunt luate de la Ducati, Marzocchi, BMW, HK si Akraprovic, printre altii.

Cutia de viteze limiteaza motocicleta  la 260 km/h, cea ce e cam viteza maxima pe care ai vrea sa o atingi pe o motocicleta fara carene. La 190 kg, incluzand si bagajul voluminos, nu e o motocicleta grea deloc, asa ca daca poti tine fata motocicletei jos si spatele sa nu ia foc, sunt toate sansele ca una dintre aceste motociclete sa bata un superbike la “liniute”. Bakker o numeste un “lup cu blana de oaie”  si uitandu-ne la cifre, e foarte greu sa-l contrazici. Bravo!

De mai bine de 30 de ani Bakker Frame Bouw fabrica motociclete speciale pentru dorintele clientilor. Compania este de asemenea specializata in frezari cu plasma CNC, diferite tehnici de sudura si repararea si restaurarea motocicletelor.

Mai multe detalii aici

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.