Cauta in stiri

RSS Feed

specificatii tehnice

Moto Guzzi revine cu detalii pentru modelul de productie Stelvio 1200 4V

18.03.2008
Foto ©:

BMW a inceput toata aceasta miscarea a  motocicletelor adventure dual purpose cu seria GS, iar Moto Guzzi le ridica mingea la fileu, cu Stelvio 1200 4V, concurent al modelului R1200 GS. Numit dupa trecatoarea Stelvio (construita in 1855) din Italia,  a fost proiectat, in special, pentru activitati ce presupun distante lungi, si ocazionalele escapade off-road, cu masura.

Stelvio e dotat cu motorul Guzzi de 1151cc, cu 2 cilindrii in V la 90° transversal,  racit cu aer si lichid, 4 valve, SOHC v-twin, un adevarat cal de povara. Cutia de viteze e cu 6 trepte;  sasiul tubular, dublu brat, din otel  se spune ca ar fi  ideal pentru activitati “dual- purpose”, si suspensia compusa dintr-o furca Marzocchi USD de 50 mm si un amortizor Boge monoshock.

Franele pe fata sunt dublu disc, de 320mm, cu etrierele cu 4 pistonase montate radial. Jantele de 17” ale lui Stelvio sunt echipate cu pneuri Pirelli Scorpion si transmisia e, dupa cum va asteptati, cu cardan.
Cu 105 CP la 7500 rpm si 108 Nm, cuplu, la 6500 rpm, si o greutate de 251kg la plin, Stelvio e departe de-a fi o racheta. Dar “sapatul asfaltului” nu e scopul sau in viata. In schimb, motocicleta a fost proiectata sa fie confortabila pe distante lungi. Inaltimea seii, ghidonul, parbrizul, scaritele si pedalele sunt ajustabile, iar amortizorul spate poate fi reglat , deci o excursie in doi, cu bagaje, nu ar fi o problema.

Este de vazut daca fiabilitatea va fi in aceeasi liga cu cea a principalului sau concurent R1200 GS. Poate atunci cand un alt star entuziast moto va lua Stelvio in jurul lumii (si va face o serie televizata bineinteles), aceasta motocicleta ar putea fii inceputul unei renasteri pentru Moto Guzzi.

Bookmark and Share
stelvio 1200 v4 by cristescu daniel on 19.03.2008
Era cazul si timpul ca in aceasta nisa de Adventure de la BMW sa mai apara un candidat! Daca va fi cel putin la fel de fiabil si sensibil mai ieftin, va avea toate sansele, in ciuda renumelui BMW. In ultima vreme cumparam mai mult marca, cu toate ca odata cu efectul globalizarii se exporta si calitatea, respectiv standardele.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.