Cauta in stiri

RSS Feed

modele viitoare

Suzuki va produce primul o motocicleta de serie alimentata cu hidrogen

Paul Lozba | 27.03.2008
Foto ©:

Suzuki impreuna cu firma britanica Intelligent Energy au anuntat extinderea colaborarii prin producerea, in viitorul apropiat, a unei motociclete de serie alimentata de celule de hidrogen.

Colaborarea dintre cele doua companii a avut ca rezultat in toamna trecuta, modelul Suzuki Crosscage, o motocicleta concept animata de un motor pe hidrogen cu performante similare unei motociclete de 125cc. Alimentare pe hidrogen inseamna ca singura emisie a motorului este apa.

 „Este un pas important in colaborarea noastra cu Suzuki pentru ca am trecut de la un concept de succes la dezvoltarea unui model comercial viabil cu alimentare pe hidrogen. Am dezvoltat o relatie excelenta cu Suzuki in ultimii doi ani iar acest nou acord intareste si mai tare parteneriatul nostru” a declarat Phil Caldwell, director de dezvoltare la Intelligent Energy.

“Celulele noastre de hidrogen sunt foarte robuste, eficiente si nu au deloc emisii de carbon la evacuarea finala. ”, a adaugat Henri Winand, CEO la Intelligent Energy.

“Companiile Suzuki si Intelligent Energy sunt dedicate dezvoltarii vehiculelor ecologice si responsabile iar Crosscage este un bun exemplu a ceea ce poate fi obtinut cand inventiile intalnesc ambitia. Suntem nerabdatori sa trecem la urmatoarea etapa in colaborarea noastra”

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.