Cauta in stiri

RSS Feed

in curand la vanzare

XR1200 la vanzare in 2008

24.03.2008
Foto ©:

De la prezentarea prototipului in 2006, cu ocazia Intermot-ului de la Koln, dealerii si clientii au tot sperat ca replica de strada a lui XR 750 sa intre in productia de serie cat mai repede.

Fabrica din Milwaukee a anuntat ca in cursul acestui an dealerii legendarei firme americane vor primi mult asteptatul XR 1200, replica Sportster cu gene din intrecerile Flat Track. Modelul mult trambitat de Harley-Davidson ar fi trebuit sa fie la vanzare in aceasta primavara, fiind disponibil mai intai pe pietele din Europa, Asia si Africa.

Frank Savage, seful proiectului explica ce a determinat realizarea aestui model: “Am avut numeroase cereri de XR 750 de la personae care doreau sa calareasca in timpul liber o astfel de motocicleta si iata, acum au ocazia. Ne-am inspirat direct din modelul de curse dar am fost nevoiti sa-i mai modificam cateceva pentru a-l face inmatriculabil. Oricum, ramane un model pentru cunoscatori, un sportiv cu traditie pur Americana care merita sa poarte emblema XR.

Harley-Davidson participa la cursele Flat Track inca din 1914, cand conducatorul echipei si inginerul de cursa era chiar William Harley. Echipa a primit porecla de Wrecking Crew pentru ca spulberau toata concurenta, castigand tot ce se putea castiga in materie de intreceri motociclistice. Tot in acea perioada apare si denumirea de “hog’ data echipelor de uzina Harley-Davidson, datorita prafului si a noroaielor prin care treceau motociclistii. Desigur, imediat au adoptat ca mascota un purcelus.

In 1970 H-D introduce in cursa marelui oval modelul XR 750 care (re)castiga faima uzinei americane. Motorul de 750 cmc dezvolta 90 de cai si avea o cutie cu patru viteze. Fiind conceput special pentru Flat Track. Cativa piloti de MotoGP si-au inceput cariera pe XR 750 printre care amintim pe Nick Haiden si Kenny Roberts. Seria de succese a lui XR 750 a continuat si in zilele noastre, Kenny Coolbeth castigand sezoanele 2006 si 2007.

Flat Track este o intrecere destinata motocicletelor de 750 cmc cu doi cilindrii in V. Cursa se desfasoara pe o pista plina de praf, ovala, de 1 mila. Ca in Supermoto si Dirt Track, motocicletele ataca curbele aruncand roata spate inainte dar spre deosebilre de ele, viteza pe turnante depaseste 200 km/h.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.