Cauta in stiri

RSS Feed

noutati Intermot

Aprilia a lansat MXV 450 2009

08.10.2008
Foto ©: Aprilia

Desi domina cursele de supermoto si enduro cu modelele SXV si RXV, Aprilia si-a revolutionat platforma tehnica pentru a concura si in motocros.

Prezentat in cadrul salonului Intermot de la Koln, MXV 450 este complet diferit la aproape toate capitolele, incepand cu motorul, cadrul, rezervorul, filtrul de aer si sistemul de evacuare.

Cadrul mixt din otel si aluminiu este mai usor si mai rezistent decat cel al modelelor supermoto sau enduro. Rezervorul de 7,8 litri a fost repozitionat mai jos si mai inspre spate pentru o mai buna centralizare a masei. Filtrul de aer a fost mutat in fata rezervorului de combustibil alaturi de ECU si alte componente electrice.

Starterul electric al faimosului motor v-twin Aprilia la 77 de grade a fost inlocuit cu un kick-start. Supapele sunt realizate din titan in timp ce toate capacele motorului sunt din magneziu. Ambreiajul si motorul sunt in bai de ulei separate pentru a mari fiabilitatea si a facilita interventiile tehnice.

Turatia maxima a motorului de 449 cmc este de 12.500 rpm. Aprilia MXV 450 beneficiaza si de un ECU programabil in doua harti, putere maxima si soft, ultima setare fiind mai potrivita pentru un teren dificil.

Sistemul de evacuare final extrem de mic este in conformitate cu cei 94 dB inpusi de reglemantarile din motocros. Realizat integral din titan, el este conceput pentru a oferi mai mult cuplu motor in turatii joase, fata de modele SXV si RXV.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.