Cauta in stiri

RSS Feed

editii speciale

Aprilia intra in rally racing cu RXV Dakar

26.06.2008
Foto ©: hknuiman.com

Aprilia RXV 4.5 a fost modificata pentru a concura in editia Dakar 2008, inainte ca raliul sa fie anulat din motive de securitate. Proiectata de Bart van den Bogaard, modificarile maresc semnificativ abilitatile de raliu ale motocicletei fara a afecta negativ linia de design.

Pe langa un carenaj in genul KTM 640 LC4 Adventure si un far de Aprilia Pegaso, combinate perfect, Bart a adaugat doua rezervoare de benzina laterale, unul suplimentar sub sa si rezervoare de apa in partea din spate. Creata cu ajutorul filialei olandeze Aprilia, Henk Knuiman a testat si folosit deja cu succes RXV Dakar in cateva raliuri mai putin mediatizate precum Lybia Desert Challenge.

Desi modificarile aduse design-ului sunt destul de coerente pentru a face ca RXV Dakar sa arate ca o Aprilia de serie, sunt putine sanse sa vedem o astfel de motocicleta in showroom-uri in viitorul apropiat. Ambele versiuni de motorizare ale RXV-ului, 450 si 550cc, sunt considerate prea comprimate si cu intervale mici de intretinere pentru a putea fi potrivite unor motociclete adventure de serie mare.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.