Cauta in stiri

RSS Feed

modele viitoare

Aprilia va lansa Shiver si Dorsoduro de 1200cc

30.04.2008
Foto ©: Aprilia

O sursa din cadrul companiei Aprilia a confirmat lansarea iminenta a modelelor SMV1200 Dorsoduro Supermoto respectiv a naked-ului SL1200 Shiver. Nu se stie in care din cele doua va fi prezent prima data noul motor in V de 1200cc dar cel putin unul va fi prezent in showroom-uri anul viitor.

Nici o alta modificare nu va fi facuta celor doua motociclete pentru acomodarea cu noul motor intrucat ambele au fost concepute dinainte pentru a suporta si un motor mai mare.

Motorul de capacitate mare, vazut initial pe conceptul FV1200, este o veste buna pentru Dorsoduro, criticat pentru greutatea si cilindreea sa. Cu 186 kg la gol, Aprilia este cu 10 kg mai grea decat rivalul direct Ducati Hypermotard, si are o cilindree cu 350cc mai mica. Cu noul motor de 1200cc Aprilia va putea inclina balanta in favoarea sa, macar printr-o putere mai mare daca nu prin greutatea mai mica.

Aparitia acestui nou motor in 2009 da nastere unor noi ipoteze interesante cu privire la gama Aprilia. Exista o posibilitate ca noul RSV 4 sa fie omologat cu un pret ridicat pentru a lasa loc unui RSV Factory echipat cu noul V2 de 1200cc.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.