Cauta in stiri

RSS Feed

proiecte

Barracuda 2, ultimul superbike Buell

30.03.2010
Foto ©: Cycle World

Barracuda 2 este ultimul superbike al fostului constructor american Buell, ce trebuia sa inlocuiasca modelul 1125R in anul 2011, inainte ca productia sa fie oprita de compania mama Harley-Davidson.

Acesta a fost dezvaluit in exclusivitate de revista americana Cycle World, ce a reusit sa realizeze si un test cu ultima motocicleta Buell.

In primul rand se remarca schimbarea de stil, americanii reusind sa transforme controversatul design organic al vechiului 1125R intr-unul angular, mult mai dinamic si mai modern. Carenele imbraca complet motorul, masiva evacuare nemaifiind vizibila, iar codita minimalista accentueaza caracterul dinamic al superbike-ului,

Din punct de vedere tehnic, modelul se diferentiaza de 1125R printr-o masa proprie mai mica cu 9kg, ajungand la un total de 161kg la gol, transmisie finala prin lant, furca inversata Showa BPF (Big Piston Fork) si radiatoare laterale ce primesc aer prin carenajul frontal, eliminandu-se astfel carenele ciudate de radiator ale modelului precedent.

Motorul V2 de la Rotax a suferit de asemenea modificari: alezajul este mai mic, cursa mai mare, valvele sunt din titan iar raportul de compresie a fost marit la 12.8:1, rezultatul fiind o putere mai mare cu 11cp si un cuplu identic de 111Nm, insa cu o livrare mai lina.

Cu imbunatatiri aduse la toate capitolele, Buell Barracuda 2 ar fi putut deveni modelul relansarii constructorului american, pe piata motocicletelor sportive.

Via | Hell For Leather

Bookmark and Share
ha ha by adrian on 02.04.2010
cautati poze cu un Ducati 748 sau 998.. 996.. si o sa realziati de ce .. rad cand vad designul asta.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.