Cauta in stiri

RSS Feed

custom bike

Battlecry, Death From Above, El Fabuloso si Legion de la Icon

10.09.2008
Foto ©: Icon

Compania americana de echipamente Icon, a hotarat sa realizeze cateva editii speciale ale unor motociclete care se potrivesc in viziunea lor cu personalitatea firmei.

Primul concept s-a intitulat BATTLECRY precum seria de echipamente fabricate de acestia. Motocicleta aleasa pentru acest tuning a fost un Kawasaki ZX-10R 2005 care a indurat modificarile aduse intr-o perioada de 6 saptamani de echipa celor de la Icon. Primul lucru care ne sare in ochi este sistemul audio de 400 de wati, MTX care va face furori la o intalnire de motociclisti. Sistemul audio cerea insa si un sistem video, un monitor LCD de 8” sub parbrizul motocicleti unde puteti vedea un film sau ce se intampla in spatele motocicletei printr-o camera amplasata in partea posterioara. Sistemul audio si video va functiona pe propriul sistem de alimentare, separat de cel al motocicletei. Motorul ca si sistemul stereo a fost conceput sa impresioneze, acesta scotand 188 de cai putere pe Dyno, putand sa umileasca aproape orice show bike pe circuit. Grafica similara cu a liniei Battlecry a fost realizata cu multa greutate de un artist din Portland.

Al doilea concept are la baza o Honda CBR 600RR din 2005 si se bazeaza pe grafica echipamentului DEATH FROM ABOVE. Motocicleta a fost modificata pentru campionul japonez la stunt riding, Nakanuma. Acesta reuseste sa aduca ideea DFA pe strada si in concursuri unde castiga de fiecare data.

Modelul EL FABULOSO este un Harley-Davidson Sportster de 1200 cmc din 2001 care a fost cumparat putin accidentat si dus in secret la sediul celor de la Icon pentru a isi imbratisa soarta. Cadrul a fost modificat de catre cei de la Sawzall iar majoritatea pieselor ornamentale au fost inlocuite de cateva componente KTM din plastic si farul, marca Buell. Furca fata a fost schimbata cu o suspensie GP avand la baza piese de Buell. Rotile sunt powder coated, marca Excel. Asamblarea rotilor a fost un proces migalos datorita celor 80 de spite modificate iar acest ritual satanic a fost dus la bun sfarsit de catre cei de la Portland Wheels & Tire. Bascula spate a fost o piesa ce a dat multe batai de cap, a costat 800 de $ si a sosit prin posta din Anglia. Motorul nu a fost uitat, acestuia i-au fost schimbate carburatoarele, adaugata o evacuare 2 in 1 si un sistem ram air. Grafica aleasa contine craniile intalnite atat pe gecile cat si pe castile celor de la Icon.

LEGION este o Honda CBR 1000RR din 2004 bazata pe legendarul joc Techno Japan Double Dragon. Jocul a fost inspiratia graficienilor care au produs casca si jacheta Legion de la Icon. Modelul CBR, construit in Japonia si modificat in America  conform unui joc japonez de catre un fan Icon a ajuns din nou in tara natala, ciclul fiind astfel complet.

Pentru mai multe fotografii dar si alte concepte accesati site-ul Icon.

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.