Cauta in stiri

RSS Feed

test drive

Benelli TNT Tornado 899S - test ride

15.09.2008
Foto ©: Motociclismo

Benelli a luat modelul standard TNT Tornado 899 si l-a echipat cu o furca fata USD de 43mm, o sa din doua bucati si aparatoare la motor plus panouri laterale din fibra de carbon. Apoi a vopsit motocicleta in portocaliu si i-a dat denumirea de TNT 899S. Cei de la Motociclismo Spania au avut ocazia sa testeze recent noul model si iata ce au avut de spus.

Propulsat de motorul DOHC, 12 valve, cu trei cilindri in linie de 899cc, care produce 120cp la 9,500rpm si 88Nm la 8,000rpm, modelul TNT 899S este un pic mai accesibil ca pret decat TNT 1130, dar arata la fel de exotic. Desi cu o capacitate cilindrica mai mica decat a fratelui mai mare, 899S are performante laudabile iar caracterul agresiv este sustinut si de acceleratia exploziva.

A pilota un 899S este o experienta placuta si echilibrata, mai rafinata decat in cazul unui TNT 1130. Motorul in trei cilindri suna extraordinar si este foarte receptiv, puterea de 120cp fiind transmisa prompt la roata. Cutia de viteze in sase trepte este eficienta si precisa, ergonomia motocicletei fiind remarcabila.

Ca si manevrabilitate, TNT 899S se simte sigura pe asfalt, cu o tinuta de drum ferma, intrand pe curbe cu un aplomb deosebit. Avand o greutate la gol de 200kg, modelul 899S este in mod firesc mai agil decat versiunea de 1130cc, schimband directia mai rapid.

Suspensia lui 899S este destul de tare, ceea ce e bine pe suprafete drepte, dar poate fi incomoda in conditii de asfalt dificil. Sistemul de franare functioneaza satisfacator, desi spatele are tendinta de a se bloca prea repede.

Per total, Benelli TNT 899S ofera performante optime, versatilitate si caracter deosebit, la un pret care ... ar putea fi un pic mai mic. Este totusi destul de rezonabil pentru o motocicleta pur italiana care impune respect.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.