Cauta in stiri

RSS Feed

drive test

Bimota DB7 - primul test drive pe circuit

03.06.2008
Foto ©: MCN

Bimota, una dintre putinele companii ce mai produce motociclete din pasiune, a oferit spre testare noul sau model DB7 echipat cu motorul de pe Ducati 1098 Testastretta Evoluzione, frane Brembo, furca fata Marzocchi Corse si amortizor mono-shock Extreme Tech.

Pilotul de teste al MCN, Michael Neeves a incercat modelul DB7, pe circuitul Misano din Italia si ce a avut de spus a surprins pe toata lumea : “Franele sunt superbe iar motorul dezvolta mai multa putere la turatii medii decat Ducati 1098 multumita noului sistem de injectie si esapament Bimota. Exista totusi semne de intrebare. Pentru o motocicleta de acest nivel, cu suspensii de calitate, daca nu sunt setate special pentru motociclist, se poate dovedi a fi cel putin ciudat de stapanit. Aceasta vireaza greu si incet, iar stabilitatea in curbe nu este satisfacatoare datorita suspensiei prea moi pe spate. Cu toate aceste probleme motocicleta ramane usoara si agila”.

De parca nu ar fi fost suficient, acesta continua: “Cauciucurile Continental sunt ingrozitoare. Au foarte putina aderenta pe spate si nu se simte mai deloc fata”. Pentru o motocicleta ce costa 27,000 de euro se pare ca Bimota ramane un constructor ce ofera un produs final care valoreaza intotdeauna mai putin decat suma componentelor sale.

Specificatii tehnice Bimota DB7

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.