Cauta in stiri

RSS Feed

modele 2010

Bimota lanseaza noul superbike DB8

21.01.2010
Foto ©: Bimota

Exclusivistul producator italian Bimota dezvaluie o prima noutate pentru anul 2010, noul superbike DB8, o versiune mai accesibila dar si mai puternica a modelului DB7.

Daca DB7 este propulsat de motorul Testastretta Evoluzione de pe Ducati 1098, noul DB8 va dispune de cel prezent pe Ducati 1198, plusul de putere fiind de 8cp in timp ce cuplul va fi cu 8,5Nm mai mare. In plus, DB8 dispune acum si de loc pentru pasager, fapt ce a determinat cresterea lungimii totale a motocicletei cu 8cm, iar cromatica este mai sobra, renuntandu-se la combinatia bicolora alb/rosu in favoarea culorii alb.

Bimota DB8 va avea un pret mai redus datorita folosirii materialelor mai ieftine: carenele sunt integral din plastic, renuntandu-se la carbon, evacuarea finala este din otel inoxidabil in loc de titan iar cadrul combinat a renuntat la partile din carbon in favoarea celor din aluminiu. Suspensia asigurata de furca Marzocchi si amortizorul central Extreme Tech este de asemenea mai ieftina iar injectia Magneti Marelli a fost inlocuita cu una Walbro. Toate aceste schimbari au determinat si o masa proprie mai mare, cu 8kg mai mult decat cea a modelului DB7. Chiar si asa, DB8 se poate lauda cu o masa de 178kg la gol.

Noul DB8 are un pret de 23.000 de euro, cei de la Bimota sperand sa vanda cel putin 250 de exemplare din acest model.

Bimota via MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.