Cauta in stiri

RSS Feed

noutati EICMA

BMW a lansat F 800 R

04.11.2008
Foto ©: BMW

BMW continua extinderea seriei F 800 inceputa in 2006, prezentand in cadrul salonului international de motociclete EICMA din Milano un nou naked sportiv din categoria medie conceput special pentru performante stradale de top.

Noul model este al patrulea din serie dupa ce constructorul german a lansat pe rand versiunile S, ST si GS. BMW F 800 R se alatura celorlate doua roadstere, R 1200 R si K 1300 R, completand perfect oferta germana din acest segment de piata.

Motocicleta este propulsata de acelasi motor alimentat prin injectie, cu doi cilindri in linie de 798 cmc, ce dezvolta 87 cp la 8.000 rpm si un cuplu de 86 Nm la 6.000 rpm. BMW ofera de asemenea, fara costuri suplimentare, si o versiunea limitata la 25 cp @ 7.000 rpm si 55 Nm @ 3.500 rpm, pentru incepatorii care trebuie sa respecte restrictia de putere.

Motorizarea seriei F a beneficiat pana acum de evaluari pozitive, puterea, raspunsul promp al acceleratiei si consumul mic de carburant fiind punctele forte ale acesteia.

BMW F 800 R are un design inspirat din cel al modelului K 1300 R, aspectul sportiv fiind in concordanta cu performantele dinamice ale motocicletei. Noul naked este capabil de un demaraj considerabil, rapoartele mai scurte din viteza a patra pana la a sasea asigurand o continuitate imbunatatita.

Un element important il constituie si greutatea scazuta de 182 kg la gol sau 204 kg la plin. Motocicleta are o furca fata conventionala cu jambe de 43 mm, jante fata-spate de 17 inch iar rezervorul de combustibil este situat sub sa pentru a optimiza centrul de greutate.

Sistemul de franare marca Brembo este alcatuit pe fata din etriere fixe cu patru pistonase plus un dublu disc din otel de 320 mm si un etrier flotant cu un singur pistonas plus un disc din otel de 265 mm pe spate.

BMW F 800 R poate fi echipat optional cu ABS, producatorul german imbunatatind sistemul cu un nou senzor de presiune. Asemenea noilor modele din seria K, sistemul de comenzi de pe ghidon este din noua generatie, semnalizarea stanga-dreapta efectuandu-se acum clasic din partea stanga.

Motocicleta este echipata standard cu un amortizor de ghidon, o multime de alte dotari optionale fiind de asemenea disponibile. Noul BMW F 800 R va putea fi achizitionat in trei scheme de culoare: Alpine White / Black, Fire Orange, White Aluminium.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.