Cauta in stiri

RSS Feed

modele speciale

BMW D 1200 R fabricat de DeChaves Garage

22.10.2008
Foto ©: DeChaves Garage

Pablo Gonzalez de Chaves este un pasionat de motociclete cu o experienta deloc de neglijat in domeniul design-ului moto. Acesta detine un master in Motorsport Engineering si a lucrat in trecut la companii mari precum Lamborghini. Plecat de la stadiul de concept pe hartie, BMW D 1200 R reprezinta visul sau devenit realitate.

Pablo a dorit sa imbunatateasca si sa transforme modelul BMW R 1200 R intr-o noua motocicleta, schimband sistemul de suspensie fata, cadrul, si in general tot design-ul initial.

Proiectul s-a desfasurat pe durata unui an de zile incepand prin montarea unor senzori pe naked-ul R 1200 R si testarea lui pe circuit, unde au fost adunate informatii pretioase in legatura cu performantele modelului. Motocicleta a fost apoi demontata, masurata in amanunt si datele introduse in calculator.

Design-ul a inceput in schite pe hartie, a progresat in Photoshop, ca apoi sa prinda contur in CAD si alte programe de editare 3D. Datele finale au fost folosite pentru a executa componentele necesare modificarii, neexistand surprize la asamblare datorita grijei si profesionalismului intregului proces.

Dupa ce D 1200 R a fost creat, o noua sesiune de teste pe circuit a permis compararea performantelor initiale cu cele finale, rezultatele fiind favorabile. Unele aspecte de imbunatatit au fost notate, setarile fine ale motocicletei urmand sa fie efectuate in viitor.

Cadrul pentru D 1200 R este realizat din aluminiu turnat, sistemul de franare fiind identic cu cel de pe Buell XB12. Suspensie fata complet diferita este lasata la vedere accentuand aspectul unic si design-ul complet schimbat.

DeChaves Garage via I The Kneeslider

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.