Cauta in stiri

RSS Feed

BMW dezvolta un sistem de iluminare cu laser pentru K 1600.

Ciprian | 08.01.2016
Foto ©:

Farurile reprezinta o componenta foarte importanta atunci cand vorbim de siguranta pe moto iar BMW lucreaza la asa ceva, dorind pe viitor sa introduca tehnologia laser.

Firma este lider in tehnologie, modelul I8 si seria 7 avand deja sistemul de iluminare cu laser. Se doreste astfel de a se adapta ideea si pe motociclete. Ganditi-va ca BMW detine deja sistem adaptiv pentru far si cornering.

De ce laser? Nu te gandi la laserele aparute in filmele sci-fi, aka Star Wars :). Este vorba de un sistem de iluminare cu lumina alba, oferind o putere mai mare. Spre exemplu pentru faza lunga ajungandu-se la 600 metri, comparativ cu 300 la cele conventionale. BMW sustine ca sistemul dezvoltat de ei are o durata de viata mai mare fata de celelalte tehnologii existente.

Prototipul a aparut la CES in Las Vegas si a fost prezent pe K 1600 GTL, demonstrand astfel ca poate fi folosit pe motocicleta. BMW explica de asemenea ca sistemul de iluminare cu laser este prea scump pentru o motocicleta de productie de aceea se doreste o dezvoltare in timp pentru a fii accesibila de clientul cu statut mediu.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.