Cauta in stiri

RSS Feed

noutati EICMA

BMW prezinta Concept 6 cu 6 cilindri

10.11.2009
Foto ©: BMW

BMW Motorrad a dezvaluit azi la salonul EICMA o surpriza: Concept 6, un concept impresionant propulsat de un motor cu 6 cilindri in linie, ce prefigureaza un viitor sport tourer de serie.

Propulsorul este raspunsul germanilor la noul V4 Honda, acestia declarand ca il va surclasa. Specialist in motoarele cu 6 cilindri in linie, folosite cu succes de ani de zile de masinile BMW, constructorul german le va folosi pentru prima pe motocicletele sale. Motorul nu ofera doar rafinament, putere superioara si performante deosebite, ci si un sunet extraordinar, comparabil cu cel al unui motor turbo.

Noul BMW cu 6 cilindri in linie va extinde seria K in viitorul apropiat,” se arata in comunicatul BMW. In ciuda aspectului dinamic, prima motocicleta ce va beneficia de noul motor va fi un model touring, inovator si luxos

Noul motor a fost proiectat special pentru motociclete si va fi mai ingust decat toate propulsoarele cu 6 cilindri de pana acum si doar un pic mai lat decat unul cu 4 cilindri. Acesta va avea o cilindree de aproximativ 1300cmc si va avea disponibil la 2000rpm un cuplu impresionant de 130Nm. In conditii de touring normale, consumul va fi mai mic decat cel al unui motor cu 4 cilindri comparabil.

Concept 6 are un aspect sportiv si muscular insa, conform BMW, preia elemente din stilul cafe racer, imbinand clasicul cu modernul. Partea posterioara scurta si linia descendenta a ansamblului rezervor-carena, confera un aer agresiv. Designul este completat de numeroase detalii inedite si remarcam aici forma evacuarilor finale, cu 3 iesiri dar si capacele laterale ale rezervorului, cu un aspect foarte tehnic.

Nu putem decat sa ne aratam impresionati de supriza oferita de BMW si asteptam cu nerabdare primele informatii despre viitoarele modele de serie ce vor fi bazate pe acest concept.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.