Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

BMW prezinta conceptul electric C1-E

06.10.2009
Foto ©: BMW

BMW Motorrad s-a angajat ca pana in anul 2015 sa scoata pe piata un vehicul cu doua roti propulsat electric, facand deja toate demersurile necesare si prezentandu-ne acest concept de scuter electric C1-E.

Bazat pe scuterul C1 alimentat cu benzina, produs de BMW intre anii 2000-2003, indraznetul concept are un motor electric, alimentat de baterii Li-ion, dezvoltat de compania americana Vectrix.

La lansarea lui C1, intentia celor de la BMW era sa se adreseze soferilor din orasele aglomerate care vor sa provite de avantajul unui scuter dar fara toate pericolele asociate. Noul C1-E se prezinta cu un design modern si proportii mai compacte insa pastreaza caracteristicile unice ale modelului original: acoperis, roll-bar de protectie, scaun cu sustinere laterala si centura de siguranta.

Fiind un scuter care vrea sa puna accentul pe siguranta, C1-E are o lista impresionanta de dotari precum controlul presiunii din pneuri, controlul stabilitatii, ABS si altele. Producatorul german mentioneaza ca nu are de gand sa introduca acest model in productia de serie, insa lasa de inteles ca o versiune a acestuia echipat cu un motor ecologic ar putea aparea in urmatorii ani de zile.

Acest scenariu este greu de crezut daca ne gandim la vanzarile dezastruoase ale modelului BMW C1, care au avut de suferit din cauza pretului destul de piperat si a unor motorizari nepotrivite. In plus, acesta nu putea fi condus legal fara casca de protectie iar ideea de a fi pe doua roti si legat de scaun cu centuri de siguranta nu a suras prea multor cumparatori.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.