Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

BMW S 1000 RR castiga Masterbike 2010

10.03.2010
Foto ©: Motociclismo Spania

Noul BMW S 1000 RR a castigat detasat editia 2010 a renumitei competitii Masterbike, ce a avut loc zilele trecute pe noul circuit Motorland, situat in apropierea orasului spaniol Valencia.

Masterbike este un test anual organizat de revista Motociclismo Spania cu scopul de a determina cea mai performanta motocicleta sport a anului. La testul desfasurat exclusiv pe circuit sunt invitate publicatii moto din toata lumea (precum Motociclismo Italia, Motorrad Germania, MCN Marea Britanie si multe altele) dar si constructorii motocicletelor participante, Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, KTM, MV Agusta, Suzuki si Yamaha.

Constructorilor li s-a permis sa aleaga dintr-o varietate de anvelope racing, pentru a selecta cea mai potrivita optiune pentru motocicleta lor, dar si sa seteze suspensia pentru rularea pe circuit. Fiecare superbike fost testat pe un stand dyno independent, pentru a se asigura ca acestea nu au fost supuse procesului de tuning.

Castigatorii sunt determinati de o nota la care contribuie cel mai bun timp de tur obtinut per ansamblu (in proportie de 40%), cel mai bun timp al fiecarui pilot de teste (40%) si nota individuala data de fiecare din acestia (20%).

A 13-a editie Masterbike a fost cu noroc pentru superbike-ul BMW
, acesta reusind sa isi invinga toti cei opt concurenti, dintre care patru europeni si patru japonezi. Cu o putere maxima de 193 cp (dintre care 183 sunt disponibili la roata!) si o lista de dotari impresionanta, noul S 1000 RR a ridicat in 2010 foarte sus stacheta in clasa Superbike, invingand adversari cu renume precum Yamaha R1, Honda Fireblade, Suzuki GSX-R 1000 si Ducati 1198. Motocicleta este cu atat mai impresionanta cu cat ne gandim ca nu a avut nici un predecesor real, fiind un proiect complet nou. La doar 3 luni de la controversata campanie in care S 1000 RR declara razboi Japoniei, superbike-ul german reuseste sa isi anihileze nu doar competitia japoneza ci si pe cea europeana, intr-unul din cele mai renumite teste comparative internationale.

Lasand la o parte victoria germanilor de la BMW, remarcam faptul ca 2010 este anul constructorilor europeni la Masterbike, motocicletele japoneze regasindu-se pe ultimele locuri. Dupa marele castigator S 1000 RR, s-a clasat performantul superbike italian Aprilia RSV 4 Factory, invingatorul editiei Masterbike 2009, noul MV Agusta F4, ce a fost relansat in 2010, urmat de RC8 R, cel mai usor si mai rapid KTM construit vreodata,si Ducati 1198, inlocuitorul lui 1098.Via | MCN & Motociclismo

Pe aceeasi tema:
>
Ce poti face cu puterea lui BMW S 1000 RR?
> BMW S 1000 RR Stock mai rapid decat un GSX-R 1000 din AMA Superstock
> BMW se intoarce la Isle of Man TT
> BMW S 1000 RR vs concurenta japoneza
> BMW S 1000 RR ataca Japonia!

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.