Cauta in stiri

RSS Feed

modele speciale

BQR-Honda isi prezinta primul model destinat clasei Moto2

04.02.2009
Foto ©: Motociclismo Spania

Echipa spaniola BQR-Honda a prezentat prima motocicleta construita conform cerintelor noii clase Moto2, model ce-si va face debutul inca din sezonul acesta in Campionatul Spaniol de Roadracing.

Aceeasi motocicleta, pastrand desigur cadrul si motorul din prezent, va concura incepand cu anul 2011 in Moto2, odata cu inlocuirea definitiva a motoarelor in doi timpi de 250 cmc cu cele in patru timpi si patru cilindri in linie de 600 cmc.

Motocicleta echipei BQR-Honda utilizeaza un motor cu patru cilindri in linie de 599 cmc, DOHC, 16 valve, racit cu lichid, furnizat de Honda. Acesta dispune de noul sistem de injectie electronica Honda PGM-FI, dezvolta 140 de cai putere si transmite puterea prin intermediul unei cutii de viteze in sase trepte.

Modelul este echipat cu jante de 17 inch, realizate din magneziu, incaltate cu anvelope slick Dunlop avand dimensiunile de 125/80 pe fata si 190/55 spate. Sistemul de franare este alcatuit din doua discuri fata de 300 mm si etriere cu patru pistonase montate radial, pe spate fiind disponibil un singur disc de 220 mm si un etrier cu doua pistonase.

Cadrul este realizat din aluminiu iar furca fata inversata si monoamortizorul marca Showa sunt complet reglabile. Motocicleta echipei BQR-Honda cantareste la plin, pregatita pentru cursa, numai 137 de kilograme.

Inlocuirea clasei destinate motoarelor in doi timpi de 250 cmc este una disputata, insa odata cu eliminarea definitiva a lor de pe piata sunt din ce in ce mai putine motive pentru care marii producatori ar trebui sa cheltuie sume importante de bani strict pentru a le mentine artificial in competitie. Desi lasa in urma o categorie cu o istorie impresionanta, Moto2 este un lucru cert si poate aduce beneficii importante in dezvoltarea motocicletelor de serie.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.