Cauta in stiri

RSS Feed

prototipuri inedite

Buddfab Streamliner - Cea mai rapida motocicleta de 50cc din lume

27.05.2008
Foto ©: Buddfab

John Buddenbaum, tinichigiu priceput, si Eric Noyes, inginer la Centrul de Cercetare Ames din cadrul NASA, s-au unit intr-o echipa pentru a construi ceva iesit din comun: Buddfab Streamliner. Echipat cu un motor de 50cc, in doi timpi, monocilindrul de pe Aprilia RS50, acest Buddfab atinge viteze de peste 210km/h!

Cei doi au ales motorul de Aprilia deoarece acesta nu se topeste in cazul unei utilizari la temperaturi foarte ridicate iar piesele pentru acest model sunt usor de procurat. Motorul de RS50 a fost imbunatatit cu ajutorul celor de la AF1 Racing si piese de la Metrakit, o companie spaniola ce produce componente extrem de performante pentru motoare cu o capacitate cilindrica foarte mica.

Forma motocicletei Buddfab Streamliner a fost inspirata din designul avioanelor din Al Doilea Razboi Mondial iar rezultatul este o masinarie unde pilotul sta intins aproape complet cu mainile in fata.

Cei doi creatori ai Streamliner-ului au incercat o mare varietate de combustibili pe motorul de Aprilia RS50 incepand de la petrol, metanol, nitrometan sau nitro oxid.

Buddfab Streamliner a concurat in cadrul BUB Speed Trials din 2006 unde echipa a stabilit doua noi recorduri: AMA Gasoline 50cc Motorcycle Streamliner, record de 194.24km/h si AMA Fuel de 214.08km/h.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.