Cauta in stiri

RSS Feed

modele speciale

Chicara Nagata isi expune creatiile

31.01.2009
Foto ©: Chicara Nagata

Chicara Nagata este un nume important printre customizatorii de top din lume, creatiile sale fiind considerate adevarate opere de arta, avand trei motociclete expuse la Ippodo Gallery din New York si la Contemporary Asian Art Fair.

Nagata a construit pana acum 13 motociclete, castigand in 2006 Campionatul Mondial AMD de Custom Bike Building cu Chicara Art I (foto 1), un model retro rafinat propulsat de un motor Harley-Davidson din 1939.

Toate creatiile sale sunt echipate cu motoare vechi si foarte vechi reconditionate, restul componentelor fiind realizate manual. Pentru fiecare motocicleta Nagata a lucrat in jur de 7.500 de ore, motiv pentru care pretul unui exemplar este de 1 milion de dolari.

Aceste motociclete retro-futuristice sunt rezultatul imbinarii pieselor vintage cu designul modern. Nagata, a carui nume inseamna "putere", considera ca arta sa este o forma de multumire pentru cei care au donat sange si l-au ajutat sa-si revina dupa teribilul accident de motocicleta avut la varsta de 16 ani in care era sa-si piarda viata.

"Sunt multe feluri in care un om poate sa se exprime, dar nu sunt multe lucruri pe care pot sa le fac." scrie acesta in prezentarea expozitiei sale. "Am gasit ceva in care sa-mi vars viata."

Chicara Art via Hell for Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.