Cauta in stiri

RSS Feed

modele speciale

Christini supermoto cu tractiune integrala

23.01.2009
Foto ©: Christini Technologies

Compania Christini Technologies din Philadelphia - Statele Unite ale Americii a prezentat in cadrul recentului Salon International New York Motor Show o prima versiune de motocicleta cu tractiune integrala destinata uzului stradal.

Spre deosebire de celelalte sisteme AWD (All Wheel Drive) dezvoltate de KTM si Ohlins, kitul de modificare propus de Christini este mecanic (nu hidraulic) fiind compus dintr-o multitudine de brate de transmisie si lanturi care conduc puterea la roata fata.

Produsul companiei, care a inceput sa-l dezvolte inca de acum zece ani, este implementat pe unele modele ce se bucura de un real succes in competitiile Maxxis EnduroCross sau evenimente enduro extreme precum Red Bull Last Man Standing.

Motocicleta este de fapt un KTM 450 SX-F echipata cu jante spitate Maxxis Presa Goldspeed si sistemul Christini AWD. Acesta din urma este proiectat sa intre in actiune numai atunci cand roata spate pierde aderenta, pilotul avand posibilitatea sa dezactiveze optiunea 2WD prin intermediul unei comenzi amplasate pe ghidonul motocicletei.

Christini Technologies lucreaza in paralel si la adaptarea permanenta a sistemului AWD pe motociclete sport, putinele teste efectuate pana in prezent relevand faptul ca acesta imbunatateste viteza la iesirea din viraje si stabilitatea in conditii alunecoase.

Christini Technologies via Hell for Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.