Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Conceptul Beema umple golul dintre trial si supermoto

01.09.2008
Foto ©: Andreas Martin

Ideea din spatele conceptului este aceea de a produce o motocicleta ce poate fi utilizata intr-un parc de skateboard, printre diferite obstacole urbane dar si pentru o plimbare linistita pe strazi. Andreas Martin, designerul modelului Beema, doreste aducerea caracteristicilor unei motociclete de trial pe drumurile publice.

Precum afirma si Julien Dupont, un asemenea concept ar fi ideal pentru a combina abilitatile unui BMX cu un skateboard fiind in acelasi timp o motocicleta de freestyle care poate circula legal pe strazi.

Echipata cu un motor electric, Beema va avea puterea si cuplul ideal (motorul electric confera cuplu maxim inca de la 0 rotatii pe minut) pentru peisajul urban si efectuarea multiplelor cascadorii, fiind in acelasi timp un mijloc de transport nepoluant atractiv celor care s-au saturat de masini si scutere zgomotoase.

Pozitia si ampatamentul se schimba in functie de utilizare; inalta cu ampatament ingust pentru cascadorii si joasa cu ampatament lung pentru un mers normal. Detaliile tipice BMX si furca fata precum a bicicletelor mountain bike sunt atractive insa nu se stie cat de posibila este producerea acestui model. O motocicleta de trial cu un motor electric si kit-ul de lumini necesare pentru a putea circula pe drumurile publice ar putea fi o varianta mult mai viabila.

Andreas Martin

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.