Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Conceptul electric Honda Oree

13.01.2009
Foto ©: Nike Albertus/Andre Look

Nike Albertus si Andre Look, doi studenti germani la Academia de Arta si Design din Offenbach am Main, au creat si expus in cadrul salonului Intermot de anul trecut acest concept denumit Honda Oree.

Designul minimal este conceput in jurul unui motor electric alimentat de la un set de baterii dispuse radial, Andre Look precizand ca modelul sau nu a fost gandit cu o transmisie CVT sau ambreiaj deoarece puterea este transmisa direct la roata prin intermediul unei curele.

"Unul din primele noastre principii a fost sa cream un concept de motocicleta construit de motociclisti pentru motociclisti," a explicat Andre Look, care si-a motivat alegerea unui motor electric prin cuplul mare la turatie minima si acceleratiei rapide.

In cel mai fericit si optimist caz, cei doi au estimat ca un eventual prototip al conceptului ar avea 90 de cai putere, un cuplu motor de 160 Nm, o greutate intre 130-170 de kilograme, o autonomie intre 120-300 de kilometri, si ar putea atinge o viteza maxima de 200 km/h.

In ceea ce priveste aspectul cei doi au recunoscut ca s-au inspirat din modelele naked europene, declarand: "Cel mai important lucru in designul nostru a fost sa lasam pilotul sa simta actiunea ce are loc in si in jurul motocicletei."

Desi nu este un proiect oficial Honda, Nike Albertus si Andre Look au "cerut Honda R&D sa le sustina cunostintele in materie de motociclete cu experienta lor profesionala", dar pentru moment ramane un experiment individual ce va continua sa fie imbunatatit.

Via I Motorcycle USA

Bookmark and Share
Arata ciudat by Sima Razvan on 12.02.2009
De ce toate motocicletele electrice ce sunt in stadiul de concept trebuie sa arate ca si cum ar fi cazute din luna?
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.