Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Conceptul hibrid CAF-E supraalimentat

31.03.2009
Foto ©: Tim Cameron

Designerul australian Tim Cameron este autorul mai multor concepte impresionante, doua dintre ele (V-Rex si VR-2) ajungand chiar la stadiul de productie prin intermediul companiei americane Travertson Motorcycles.

CAF-E este ultima sa creatie, un concept care pe langa stilul unic utilizeaza o tehnologie hibrida performanta pentru a obtine un consum redus si cat mai putine emisii poluante.

Tim Cameron a proiectat un motor pe benzina supraalimentat, cu doi cilindri in linie, caruia i se alatura unul electric conectat la un pachet de baterii litium-ion. Ambele motoare functioneaza in acelasi timp si utilizeaza un sistem de transmisie CVT similar celui inventat de Toyota, denumit Synergy Drive, si implementat cu succes de compania japoneza pe masinile sale hibride.

"Motocicletele sunt deja o alternativa economica de transport dar ce ar fi daca ai putea cumpara ceva ce nu numai ca intrece orice altceva de pe drum, dar in acelasi timp are dublul sau triplul autonomiei unei masinarii existente in timp ce produce mai putine emisii?" a declarat Cameron.

"Tehnologia hibrida pe care o folosesc in CAF-E a fost deja testata in lumea masinilor si nu cred ca modelul CAF-E ar fi atat de costisitor de produs. Toyota, Honda si General Motors au cheltuit deja sume imense de bani pentru a dezvolta tehnologia in prima faza - eu doar o adaptez la doua roti. Consider ca asa ceva ar costa cat un Harley din gama superioara."

Clipul urmator este o scurta prezentare a impresionantului Travertson V-Rex, model cu care
Tim Cameron s-a facut remarcat prima oara in lumea moto.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.