Cauta in stiri

RSS Feed

inedit

Ducati-Elenore cu motor V8

15.01.2009
Foto ©: Dieter Hartmann

Dieter Hartmann-Wirthwein este un pasionat german de motociclete, dedicat crearii unor proiecte deosebite. Daca in vara anului trecut acesta a fabricat un inedit motor de 125 cmc cu 4 cilindri in linie, acum merge mai departe si incepe un nou proiect unic, un Ducati cu motor V8.

Germanul este cu siguranta un mecanic meticulos ingenios si vrea sa ne demonstreze ca un motor V8 pe o motocicleta nu inseamna neaparat Boss Hoss. Acesta a luat o motocicleta Ducati 900 SS fabricata in anul 1992 si, prin modificari drastice ale motorului, a ajuns la un impresionant V8 cu o capacitate cilindrica de 868 cmc.

Proiectul pe care Dieter l-a denumit Ducati-Elenore se afla inca in lucru, deocamdata postand pe site-ul sau faptul ca alezajul unui cilindru are dimensiunea de 56 mm iar cursa pistonului este de 44 mm. In plus se cunoaste faptul motorul este conceput pentru a avea doua supape pe cilindru, diametrul celei de admisie fiind de 27 mm iar cel al supapei de evacuare masurand 23 mm.

Asteptam cu nerabdare sa auzim sunetul acestui motor unic! Vom reveni cu mai multe detalii pe masura ce proiectul va evolua.

Dieter Hartmann-Wirthwein Via | The Kneeslider

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.