Cauta in stiri

RSS Feed

tuning

Ducati 1198RF de 100.000 Euro

27.08.2009
Foto ©: Red Fenix

Pentru cei care doresc ceva mai exclusivist decat un Ducati 1198 S, italienii de la Red Fenix au cheltuit 100.000 euro si au realizat acest 1198RF.

Jantele stock din aluminiu forjat au fost inlocuite cu unele de 17” din magneziu  produse de Marvic, incaltate cu pneuri Pirelli Diablo Supercorsa. Furca Ohlins de 45 mm a fost deasemenea inlocuita cu una K-Service de 47 mm iar ampatamentul a fost usor redus in concordanta cu specificatiile motocicletelor Ducati din World Superbike. Carenele au fost inlocuite cu unele din fibra de carbon.

Conform celor de la Red Fenix, modificarile suferite au survenit in cautarea unei stabilitati mai bune si a unei directii mai precise in virajele rapide.

Sistemul de control al tractiunii (DTC) este setat pe nivelul 4 (din 8) pe modelul 1198RF. Discurile de frana au fost repozitionate pentru o mai buna ventilare, iar etrierele Brembo ofera o putere de franare masiva, fiind nevoie doar de un deget pentru a opri bestia de la viteze halucinante de peste 200 kmh. Motorul a fost revizuit de catre Desmolupo, reusind sa scoata in plus inca 10-11 cp.

Desi rezultatul este unul spectaculos si probabil ceva mai rapid decat modelul de serie, ne intrebam daca se justifica cu adevarat un pret de aproape 5 ori mai mare.

Red Fenix | via Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.