Cauta in stiri

RSS Feed

modele unice

EVA Track T-800CDI: prima motocicleta diesel cu tractiune integrala

03.03.2009
Foto ©: Dieselmotorfiets

EVA Track T-800CDI este prima motocicleta din lume echipata cu un motor turbodiesel, tractiune integrala, transmisie continua variabila si cardan, un adevarat adventure bike capabil sa mearga oriunde.

Motorul de 800 cmc ce poate functiona cu motorina simpla, biodiesel, sau orice tip de ulei vegetal, dezvolta 45 de cai putere si un cuplu de 100 Nm intre 1.800 si 4.500 rpm.

Transmisia continua variabila este necesara pentru a asigura functionarea motorului la turatii joase, ceea ce contribuie semnificativ la un consum declarat de 2,5 litri de ulei vegetal sau 2,1 litri de motorina la suta de kilometri, in conditiile deplasarii cu o viteza constanta de 90 km/h.

Avand o greutate la gol de numai 199 kg si un rezervor de combustibil de 22 de litri, aceasta motocicleta poate oferi o autonomie de aproximativ o mie de kilometri si costuri de intretinere sensibil mai mici decat in cazul unui model conventional.

Tractiunea integrala hidraulica este similara sistemului dezvoltat de Ohlins, care transfera pana la 15% putere la roata din fata in functie de acceleratie.

EVA Track T-800CDI 2009 poate atinge o viteza maxima de 175 km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 3,75 de secunde. Motocicleta este echipata cu o furca fata inversata marca WP cu jambe de 48 mm, frane cu dublu disc de 310 mm pe fata respectiv 265 mm pe spate, bascula monobrat, jante Excel de 21 inch pe fata respectiv 17 inch pe spate.

Fiind deocamdata un model mai exotic dar cel putin impresionant din punct de vedere tehnic, pretul cerut pentru acesta este de 17.500 euro.

Dieselmotorfiets via Hell for Leather

Bookmark and Share
??? by cipi on 01.05.2009
mi-ar place sa cred ca motorul este unul performant tinand cont ca este pe motorina insa design-ul este cel putin ptr mine dubios. chiar nu-mi place cum arata si se vede clar ca la capitolul mentionat scartaie serios. uitati-va la partea din spate a motocicletei...
trc pe fata? by Io on 23.02.2010
Motocicleta din imagine n-are tractiune pe fata.
Precizari by Paul Motoflash on 23.02.2010
Erik Vegt, CEO al companiei EVA Products ce realizeaza Track T-800CDI, a tinut sa precizeze faptul ca motocicleta nu dispune momentant de aceasta optiune dar ca va exista in viitor o versiune 2WD a acestui model. http://www.motoflash.ro/stiri/modele-noi/noutati_despre_eva_track_t-800cdi.html
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.