Cauta in stiri

RSS Feed

Se schimba definitiile la englezi

Fara plete si jeansi murdari in Oxford Dictionary

Ana Maria | 14.03.2013
Foto ©:

Plete, jeansi soiosi. Gata cu ele cand vine vorba sa fie definita notiunea de motociclist. Este decizia celor de la Oxford University Press care publica Oxford Dictionaries si care tin cont de comunitatea motociclistilor din Marea Britanie ce considera ca descrierea este depasita.

Daca pana acum cautai cuvantul biker in dictionar, gaseai ceva de genul: motociclist, membru al unei gasti, pletos si cu jensii murdari. Se pare ca statisticile arata ca doar 1 din 10 bikeri englezi are plete, in zilele noastre, iar mai putin de 50% nu au tatuaje, piercinguri, barba sau semne ale apartenentei la vreo gasca.

Sondajele efectuate pe 524 de persoane au aratat ca 74% dintre cei intervievati considerau definitia nepotrivita, 21% s-au simtit chiar ofensati iar 65% dintre motociclistii intrebati au declarat ca ei se plimba mai mult singuri, nu in gasca.

Potrivit acelorasi date, profilul unui biker din zilele noastre este total schimbat: varsta peste 35 de ani, middle class, job in IT, telecomunicatii si prefera Honda, iar imaginea lui nu este nici pe departe Hells Angel. Definitia a fost schimbata la sfarsitul lunii februarie.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.