Cauta in stiri

RSS Feed

editii speciale

Gilera Runner in editia speciala Simoncelli

Paul Lozba | 20.03.2009
Foto ©: Gilera

Marca celor doua inele sarbatoreste triumful la clasa 250 in Campionatul Mondial prin lansarea noului Gilera Runner Simoncelli.

Gilera Runner SP, scuterul sportiv prin definitie, se mandreste acum cu un nou aspect in culorile motocicletei de curse a lui Marco Simoncelli, tanarul pilot al Echipei Metis Gilera care a castigat titlul de Campion Mondial MotoGP.

Un exuberant motor de 50 cmc in doi timpi alimentat cu carburator, in culorile Echipei Metis Gilera cu numarul de concurs al lui Marco Simoncelli - 58, acestea sunt principalele ingrediente ale acestui scuter racing dedicat lui „Super Sic”.

Au trecut 51 de ani de cand un italian a castigat un titlu mondial cu o Gilera. Ultimul pilot care a obtinut aceasta performanta a fost legendarul Libero Liberati, care a castigat la clasa 500 in 1957. Victoria lui Marco Simonicelli, cunoscut ca si „Super Sic”, aduce marcii Gilera inca un titlu ajungand la un total de 14 titluri mondiale (8 la piloti si 6 la constructori). Gilera sarbatoreste aceasta realizare, in intregime italiana, printr-o editie speciala a celui mai agresiv scuter al sau, dedicat celor mai tineri piloti sportivi.

Gilera Runner a fost considerat intotdeauna „scuterul cu o motocicleta inauntru”. Acum acest scuter sportiv, distractiv la condus este ”motocicleta” si in exterior. Grafica noului Runner reproduce fidel cea a motocicletei campioana mondiala la clasa 250. Chiar si numarul norocos al lui Super Sic - 58, apare pe scutul frontal si codita, la fel ca pe o adevarata motocicleta de curse. Logo-urile tuturor sponsorilor sunt de asemenea pozitionate exact ca si pe motocicleta care a dominat circuitele competitionale din intreaga lume.

Caroseria racing impresionanta a Gilera Runner Simoncelli ascunde un cadru tip dublu-leagan realizat din tuburi din otel de inalta rezistenta cu intarituri structurale presate. Acest design complet nou ofera maximul de rigiditate torsionala si capacitate mai mare de absorbtie a socurilor. Pe strada, aceasta se traduce in manevrabilitatea precisa si dinamica si transmiterea fara efort a puterii motorului pe asfalt.

Gilera Runner Simoncelli beneficiaza de asemenea de roti mari. Jantele cu sase spite din aliaj usor sunt proiectate pentru rigiditate maxima, greutate minima, si aspect sportiv. Roata fata de 14” si cea spate de 13” este echipata cu pneu de 120/70, respectiv 140/60. In plus fata de culorile de campioana, Gilera Runner Simoncelli are caracteristici reale de motocicleta sport, inclusiv stabilitate exceptionala si un unghi de inclinare care pana acum nu era cunoscut in lumea scuterelor. Pe Runner, pilotul detine intotdeauna controlul complet, sistemul de franare avand un rol esential. Franare excelenta si distante de oprire foarte reduse garanteaza siguranta maxima pe strada, fiind obtinute prin sistemul de franare cu doua discuri (disc fata de 220 mm si disc spate de 175 mm).

In Romania acest model poate fi achizitionat de la dealerii autorizati Gilera la pretul de 2.227 EUR (fara TVA) si beneficiaza de o garantie de doi ani fara limita de kilometrii. 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.