Cauta in stiri

RSS Feed

modele custom

Harley-Davidson XR1200 de la Storz Performance

16.02.2010
Foto ©: Storz Performance

Compania americana Storz Performance prezinta cel mai nou model custom al sau, bazat pe Harley-Davidson Sportster XR 1200, nakedul inspirat de renumitele modele de curse XR 750 Flat Track ale anilor 70.

Daca va mai amintiti, cand s-a hotarat sa construiasca XR 1200, constructorul din Milwaukee a cumparat de la Storz Performance Inc. in 2008 drepturile de utilizare a marcii XR1200 pe teritoriul SUA. Cu mult timp inainte, Storz dezvoltase nu doar numele ci si propriul model custom XR 1200, pe baza unor modele Sportster.

Pentru a construi acest model, cei de la Storz au plecat de la un XR 1200 standard. Suspensia a fost imbunatatita printr-o o furca inversata Storz/Ceriani de 55mm si un set de amortizoare YSS, evacuarile au fost inlocuite cu unele inalte in stilul dirt-track, jantele turnate au disparut in favoarea unor jante spitate din otel inoxidabil iar codita a pierdut locul pentru pasager si a primt o lumina stop de dimensiuni mai mici.

Mai mult decat atat, Storz a adaugat discuri frontale dantelate de 330mm, a renuntat la transmisia finala pe curea, inlocuind-o cu una pe lant si a inlocuit ghidonul inalt cu semighidoane mai joase. Toate aceste modificari au determinat o reducere a masei proprii cu 15kg (XR 1200 standard cantareste 250kg la gol).

Steve Storz, detinatorul companiei, a declarat: “XR 1200 este o motocicleta decenta in forma standard, insa dupa parerea mea are nevoie de ajutor la doua capitole: suspensia si masa proprie. Am rezolvat prima problema cu furca inversata Storz/Ceriani si cu amortizoarele YSS, ambele fiind o imbunatatire semnificativa fata de echipamentul standard.”

“Celalt aspect de imbunatatit este masa proprie. Schimband jantele, transmisia finala, evacuarile, discurile de frana si asa mai departe, am redus masa totala cu aproximativ 15 kg. Pozitia de pilotare este evident diferita iar stilul showbike-ului nostru este clar diferit de cel dirt track. Presupun ca il putem numi stilul Clubman pentru XR 1200.”


Storz Performance Harley-Davidson XR 1200 va fi disponibil ca model de sine statator sau sub forma unui kit. Pentru mai multe informatii accesati site-ul Storz Performance.

Via | Ultimate Motorcycling & MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.