Cauta in stiri

RSS Feed

test drive

Honda CB 1000R - test ride

05.09.2008
Foto ©: Motociclismo

Dupa testul  francezilor de la Motorevue, Motociclismo Spania a testat recent proaspatul model naked CB 1000R de la Honda si iata la ce concluzii au ajuns.

Motocicleta atrage privirile aproape instant prin multitudinea detaliilor: sistem cu LED in fata si spate, esapament scurt si gros, janta spate turnata cu patru spite montata pe bascula monobrat, toate sunt lucruri care dau viata motocicletei. Instrumentele de bord sunt prezentate cu ajutorul unui LCD si ofera toate informatiile de care un pilot are nevoie, in format digital. Probabil cel mai important aspect este faptul ca CB 1000R este extrem de confortabila, cu ajutorul seii generoase si a ghidonului care completeaza o pozitie de condus perfecta.

Honda CB 1000R a fost echipata cu motorul de pe modelul CBR 1000RR Fireblade 2007, insa intr-o varianta ce produce 125cp la 9,900rpm si 92Nm la 7,400rpm. Linia de putere este exemplara, oriunde peste 1,500rpm motorul raspunde minunat. Sistemul de injectie este foarte precis, neexistand gripari in livrarea puterii pana la 10,000rpm. Noul naked Honda poate accelera de la zero la 100km/h in 3,6 secunde si atinge o viteza maxima de 228km/h, de pe loc parcurgand primul kilometru in doar 22 de secunde.

Ambreiajul este fin, cutia de viteze precisa iar motocicleta nu are vibratii notabile. De asemenea, esapamentul suna foarte bine fara a fi prea galagios. Franele fata cu dublu disc de 310mm avand etriere cu patru pistonase montate radial, si furca fata USD cu jambe de 43mm au functionat exemplar in timpul testelor.

Cantarind 204kg la gol, CB 1000R nu este cea mai usoara motocicleta sportiva dar, odata ce ajustati suspensia potrivit greutatii si stilului de condus, devinde confortabila si poate fi exploatata la maxim oriunde doriti. Nu este la fel de rapida ca un supersport dar noul CB 1000R se dovedeste a fi o motocicleta spectaculoasa iar cei ce vor avea norocul sa o piloteze vor ramane impresionati.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.