Cauta in stiri

RSS Feed

modele 2009

Honda CBR 1000RR Fireblade 2009 - Primele fotografii oficiale

06.09.2008
Foto ©: Honda

Honda a dezvaluit fotografiile oficiale si detaliile noului CBR 1000RR Fireblade 2009. Varful sportiv de la Honda, devine primul superbike ce primeste sistemul ABS in 2009 si se prezinta intr-o gama noua de culori.

Ca si in cazul CBR 600RR ABS, marea noutate o reprezinta sistemul Combined ABS, un sistem complet nou ABS ce foloseste controlul electronic nu doar pentru a regla forta de franare pentru a preveni blocarea rotilor dar si pentru a imparti forta de franare intre fata si spate pentru o oprire optima.

Sistemul optional anti-blocare a fost proiectat special pentru mersul pe circuit. Honda pretinde ca in testele versiunii cu ABS comparata cu cea fara ABS, pilotata de piloti profesionisti, expertii au avut nevoie de numeroase incercari pana sa intreaca versiunea ABS intr-un viraj. Asta inseamna ca timpii pe circuit ar trebui sa fie imbunatatiti instant. Sistemul C-ABS nu preia controlul franarii de la pilot si permite franari foarte agresive pana sa intervina. Si chiar atunci cand intervine o face intr-o maniera subtila fara sa afecteze stabilitatea motocicletei.

Motorul, suspensia si cadrul raman neschimbate pentru 2009. Carenele au fost modificate usor in versiunea ABS pentru a putea acoperi sistemul pe care japonezii l-au dezvoltat sa fie usor si compact pe cat posibil. O extensie a carenei acopera sursa de putere ce se afla langa motor in timp ce un capac negru situat sub sa acopera unitatea electronica.

CBR 1000RR Fireblade 2009 se prezinta in mai multe scheme de culoare: editia HRC tricolora, editia Repsol Race replica (va mai amintiti versiunea neoficiala facuta de Tresoldi?), negru metalizat si albastru perlat. Motorul a fost finisat in culoarea negru mat.

Versiunea standard are etrierele negre in timp ce versiunile ABS sau C-ABS le are vopsite in culori metalizate.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.