Cauta in stiri

RSS Feed

tehnologii

Honda CBR 600RR, primul model echipat cu noul sistem Combined ABS

10.06.2008
Foto ©: Honda

Honda a lansat un sistem ABS complet nou, dezvoltat special pentru motocicletele supersport. CBR 600RR este primul model de serie ce are instalata aceasta tehnologie. Iata primele detalii ale noului sistem.

Acesta incorporeaza
sistemul de frane combinate CBS si un sistem conventional ABS dar are in acelasi timp o functie brake-by-wire. Un sistem electronic similar cu cel de acceleratie ride-by-wire de pe Yamaha R1 insemnand ca pilotul opereaza maneta de frana care transmite unui computer exact cat trebuie sa franeze. Computerul controleaza si franeaza atat fata cat si spatele printr-o unitate ABS modificata, oferind o oprire optima fara derapaje.

Conform comunicatului eficienta sistemului depinde de 4 factori:
1. controlul electronic al sistemului CBS ce va permite un control mai bun al fortei de franare dar si o distributie mai eficienta a acesteia catre roti;
2. masurarea fortei de apasare a manetei de franare;
3. modulatorul ABS care va asigura declansarea tarzie si lina a ABS-ului;
4. marimea mica a sistemului complet pentru a putea fi integrat cu usurinta.

Obiectivul principal al companiei japoneze prin noul sistem electronic pentru motocicletele supersport este sa combine sistemele ABS si CBS intr-unul singur care va beneficia de avantajele fiecaruia. Sistemul va lua in calcul caracteristicile motocicletelor supersport, precum ampatamentul mic, si nu va afecta pilotajul sportiv in timp ce pilotul va fi in control deplin. Vor fi oferite toate functiile standard ABS si CBS fara a compromite stabilitatea.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.