Cauta in stiri

RSS Feed

editii speciale

Honda Civic Type S Fireblade

04.08.2008
Foto ©: Honda

Honda a lansat o editie speciala Honda Civic Type S Fireblade, inspirata de legendarul superbike al constructorului japonez,  CBR 1000 RR Fireblade.

Dipsonibila in trei culori negru, rosu si argintiu, Honda Civic Type S Fireblade se diferentiaza la exterior fata de varianta de serie prin design-ul spoilerelor fata/spate si prizele de aer vopsite in grafit. In plus, oglinzile laterale, manerele usilor, capacul rezervorului si jantele din aliaj de 18 " sunt vopsite tot in culoarea grafitului. Editia speciala Honda Civic Type S Fireblade mai poate fi recunoscuta si dupa logo-urile Fireblade prezente atat la exterior, cat si la interior.

Nu intelegem insa de ce au ales cei de la Honda sa echipeze masina cu un propuslor diesel modest ce nu ofera performante dinamice spectaculoase in timp ce Fireblade este un adevarat simbol al puterii brute. La vederea acestei versiuni speciale ne asteptam la un Type R mai puternic! Motorul i-CTDi de 2,2 litri ce dezvolta o putere de 140 cp la 4.000 rpm si un cuplu de 340 Nm la 2.000 rpm, ar fi mai degraba potrivit unei masini mai mari de familie nicidecum unui Civic cu logo-ul Fireblade! Cuplat la o cutie de viteze cu sase rapoarte, Honda Civic Type S Fireblade atinge 100 km/h in 8,6 secunde si o viteza de top de 205 km/h.  Pretul acestei editii speciale este de aproximativ 25.000 de euro.

Daca esti fan Honda si mai ai un loc in garaj langa Fireblade atunci Civic Type S Fireblade e pentru tine.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.