Cauta in stiri

RSS Feed

vanzari

Honda Cub - produs in 60 de milioane de exemplare

22.05.2008
Foto ©: Honda

Constructorul japonez a anuntat, conform ultimelor date, ca la sfarsitul lunii Aprilie a acestui an s-au inregistrat vanzari record in acest segment de piata, ajungand la un numar de 60 de milioane de exemplare de Honda Cub. Din aceasta cifra, 10 milioane au fost  inregistrate din anul 2005 pana in prezent.

La inceputul existentei sale, acest model purta denumirea de Super Cub si era propulsat cu ajutorul unui motor in doi timpi. Prima generatie de Honda Super Cub C100 a fost echipata cu un motor performant si inovator in patru timpi de 50cc ce s-a dovedit a fi extrem de economic si fiabil. Super Cub C100 s-a deosebit prin cadrul coborat ce permitea accesul facil pe scuter, prin ambreiajul centrifugal ce elimina folosirea schimbatorului de viteze si nu in ultimul rand prin acea eficienta protectie din plastic din dreptul picioarelor ce minimiza accesul prafului si a vantului. De la lansarea primului model si pana in prezent designul si structura tehnica au ramas practic neschimbate, regasind multe din stilul initial si in prezent. Incepand cu modelul Super Cub 2007, s-a introdus un nou sistem de injectie asistat electronic, PGM-FI*2 dezvoltat de Honda ce sporeste performantele ecologice ale motorului.

Exporturile modelului Super Cub au inceput in 1959 avand ca prima destinatie Statele Unite ale Americii iar productia in regiuni din exteriorul Japoniei a inceput in 1961 in Taiwan, unde se realizau in prima faza doar subansamble. De atunci constructorul japonez a mers pe principiul de “a fabrica produse aproape de nevoile clientilor “ iar in prezent Honda Cub este produs in 15 tari din lume.

In 2006, intr-o emisiune pe Discovery Channel, "The Greatest Ever", un documentar ce a avut un top 10 al celor mai bune motociclete, a clasificat Honda Super Cub "Numarul Unu", atasandu-i titlul "cea mai buna motocicleta produsa vreodata".

Bookmark and Share
honda cub by dragos on 16.07.2009
fiabila, simpla, practica, pentru cei cu bun gust. de ce nu se comercializeaza si in Romania? de unde se poate cumpara totusi o honda cub? ( nu second hand!) multumesc!
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.