Cauta in stiri

RSS Feed

modele 2010

Honda lanseaza cruiserul Shadow RS

12.11.2009
Foto ©: Honda

Constructorul japonez Honda, absent in acest an de la salonul EICMA, profita de aceasta perioada pentru a lansa un nou model, Shadow RS.

Noul cruiser Honda pare a fi un atac direct la adresa Harley-Davidson Sportster 883, cel mai accesibil model din gama constructorului american. RS completeaza astfel gama de cruisere mijlocii ce cuprinde in prezent modelele Shadow 750, Shadow Spirit 750 si Shadow 750 Black Spirit.

Shadow RS se vrea a fi o motocicleta accesibila foarte manevrabila, potrivita pentru folosirea zilnica. Noul model are o greutate la plin de doar 229,5kg (cu 21 de kg mai putin decat Sportster 883) si un ampatament de 1560mm, cu 84mm mai mic decat cel al lui Shadow Spirit. Motocicleta este propulsata de acelasi motor V2 de 745cmc, racit cu lichid si alimentat prin injectie PGM-FI, insa intr-o varianta de 43cp si 61,8Nm.

Saua are o inaltime de 737mm, o valoare potrivita pilotilor de orice inaltime. Conform japonezilor, pozitia naturala, comenzile asezate intuitiv, manevrabilitatea usoara si consumul redus de carburant, transforma cruiserul intr-o optiune buna pentru transportul zilnic. Din pacate rezervorul are o capacitate de doar 10,7 litri insa consumul declarat de 4 litri la 100 km ar trebui sa ii asigure o autonomie de cel putin 200km.

La capitoul design, RS pare combinatia dintre o motocicleta clasica europeana si un cruiser american, insa nu putem sa nu observam similaritatile cu Sportster 883, rivalul sau principal.

In ceea ce priveste pretul noului Shadow RS, trebuie sa ne asteptam ca acesta sa fie in jurul valorii de 7000 de euro, pentru a putea concura cu modelul american.

Bookmark and Share
Shadow RS by Florian Mazilu on 05.12.2009
Pacat.Nu este decat o copie.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.