Cauta in stiri

RSS Feed

modele 2011

Honda relanseaza legendarul CBR 600 F

02.11.2010
Foto ©: Honda

De la lansarea sa din 1987, Honda CBR 600 F a devenit o adevarata legenda in lumea motociclismului, fiind recunoscuta pentru performantele deosebite, combinate cu o usurinta maxima in utilizare.

In 2001, modelul CBR 600 F Sport venea in intampinarea motociclistilor  pentru care performanta pe circuit era mai importanta decat latura practica la drum, indepartandu-se astfel de ADN-ul de allrounder initial, transformarea fiind completata in 2003 cand a fost introdus primul CBR 600RR, o motocicleta sport dedicata circuitului. Insa in 2011, conceptul de control total revine prin noul CBR 600 F.

Honda Europe a primit sarcina de a aduce un urmas modern modelului ce a pornit practic clasa supersport 600, a carei productie a incetat oficial in 2006.Creatorii noului CBR spera ca noul model va revitaliza segmentul de 600cmc, oferind pasionatilor o motocicleta sport accesibila, mai putin extrema si mult mai usor de controlat.

Daca ultimul CBR 600 F produs era un model de sine stator, inlocuitorul sau din 2011 nu mai are nimic in comun cu acesta, fiind defapt o adaptare a binecunoscutului naked Hornet. Construit si desenat in Italia, noul CBR foloseste astfel acelasi sasiu si motor insa se prezinta cu un design complet nou in gama. Desi este asamblat in Italia, modelul se supune regulilor stricte impuse de fabricile japoneze. Motorul, fabricat in Japonia, este o versiune detunata a celui lansat pe CBR 600RR in 2007, si dezvolta 102cp si 64Nm.

Avand o masa proprie la plin de 206kg, noul CBR este mai greu cu 10kg decat modelul din 2006, varianta cu sistemul C-ABS ajungand la 211kg.

Noul CBR 600 F este binevenit in gama motocicletelor sport Honda, orientate catre performante dinamice extreme pe circuit. Desi am putea spune ca este doar un Hornet cu carene si semighidoane, calitatile si performantele modelului naked il recomanda ca un urmas demn pentru CBR-ul original.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.