Cauta in stiri

RSS Feed

modele electrice

Honda va incepe comercializarea scuterului electric EV-neo in 2010

20.04.2010
Foto ©: Honda

Honda Motor Co. a dezvaluit recent ca varianta de serie a scuterului electric EV-neo, prezentata initial la Tokyo Motor Show 2009, va fi disponibila catre comercializare in Japonia incepand cu luna decembrie 2010, catre companiile si persoanele fizice ce au ca domeniu de activitate transportul de bunuri si marfuri.

Echipat cu un acumulator Litiu-Ion Toshiba de putere mare si cu un motor electric performant si silentios, scuterul ecologic EV-neo inregistreaza din pacate performante destul de modeste, avand o autonomie de doar 30km si o viteza maxima de 30km/h. Acumulatorul este reincarcabil la orice priza de 100 V (curent alternativ) si se poate reincarca in mod rapid (80%) in 20 de minute si in mod normal (100%) in 4 ore.

Mai mult decat atat, EV-neo furnizeaza performante dinamice similare unui concurent similar de pe piata echipat cu motor pe benzina de capacitate 50 cmc, se arata in comunicatul Honda.

In 2009, in cadrul celei de a 41- a editii a Salonului International Tokyo Motor Show, Honda a mai prezentat pe langa modelul de buget EVE-neo, care se pare ca va fi primul scuter electric Honda de serie mare, mult mai impresionantul concept EV-Cub, urmasul ecologic al renumitului model Cub, cel mai vandut vehicul cu 2 roti de pe planeta.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.