Cauta in stiri

RSS Feed

tehnologii

Kawasaki GTR 1400 primeste Night Vision

24.06.2009
Foto ©: Kawasaki

Producatorul Kawasaki pregateste pentru anul viitor echiparea modelului GTR 1400 cu avansatul sistem Night Vision, tehnologie regasita in prezent numai la masinile de lux marca BMW si Mercedes.

Inca nu se cunoaste daca sistemul cu infrarosu, dezvoltat chiar de fabrica japoneza, urmeaza sa fie introdus ca dotare optionala sau ca upgrade aftermarket.

Oglinzile retrovizoare ale motocicletei vor adaposti un set de senzori iar informatiile colectate vor fi transmise unui computer, care va analiza si avertiza pilotul daca exista obiecte straine in afara razei de actiune a farurilor normale.

Tehnologia ajuta la sporirea vizibilitatii pe timp de noapte si poate fi considerata in acelasi timp un instrument anti-coliziune insa, avand in vedere ca utilizeaza senzori de caldura, aceasta functioneaza numai in cazul animalelor, oamenilor sau a oricarui lucru care degaja o caldura mai mare decat a mediului inconjurator.

Sistemul va cuprinde si un ecran LCD unde pilotul motocicletei poate primi in timp real informatii pe care ochiul uman nu le poate sesiza, dar este prevazut si cu optiunea de avertizare sonora prin Bluetooth.

Via I Gizmag

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.