Cauta in stiri

RSS Feed

tehnologii

KTM a folosit deja KERS in 125GP

11.02.2009
Foto ©:

KTM a dezvaluit ca a implementat, in ultima etapa a sezonului trecut, noua tehnologie KERS pe motocicleta sa de 125GP. Kinetic Energy Recovery System, aflata in plina dezvoltare in Formula 1, este o metoda eficienta de transformare a energiei cinetice, generata in timpul franarii, in putere suplimentara ce ajuta la accelerare.

KERS este de fapt o volanta care stocheaza si redistribuie energia cinetica, fiind atasata unui sistem CVT (Continuously Variable Transmission). In timpul franarii puternice, energia care in mod normal se disipa sub forma de caldura este utilizata pentru a invarti volanta. Atunci cand devine necesar energia stocata poate contribui la sporirea puterii motorului cu combustie interna.

KTM declara ca noul sistem furnizeaza in jur de 3 cai putere, dar nu a facut pana acum precizari in legatura cu regimul de turatii unde intra puterea suplimentara sau despre eventualii factori negativi ai KERS. Motocicleta producatorului austriac echipata cu KERS a terminat la Valencia anul trecut pe locul 7. Planurile KTM de a folosi in mod curent acest sistem in competitii sau de a-l implementa pe modele de serie nu sunt cunoscute la acest moment.

KERS nu implica utilizarea bateriilor fiind astfel o tehnologie ecologica ce nu contribuie semnificativ la cresterea greutatii totale a motocicletei. Din punct de vedere al performantelor noul sistem poate fi util prin livrarea de putere suplimentara in depasiri sau la iesirea din viraje, utilizand energie care in mod normal s-ar pierde in timpul franarii.

Via I Hell for Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.