Cauta in stiri

RSS Feed

noutati EICMA

KTM prezinta 125 Project: Race & Stunt

11.11.2009
Foto ©: KTM

KTM prezinta in premiera mondiala la salonul EICMA de la Milano doua modele din Proiectul KTM 125, foarte aproape de stadiul de productie: KTM 125 Race si KTM 125 Stunt.
 
In viitor, KTM vrea sa ofere tinerilor pasionati, motociclete distractive care sa poata fi folosite si in afara circuitului. In prezent, constructorul austriac nu detine in clasa 125cmc decat cross-uri de competitie astfel incat acesta vrea sa isi extinda gama de produse, ce include clasele Adventure, Supermoto, Naked si Superbike, cu noul segment 125.
 
KTM va intra in acest segment cu o performanta motocicleta naked omologata pentru drumurile publice, realizata in limbajul tipic de design al austriecilor. Viitorul KTM 125 va beneficia de know-how-ul impresionant al departamentului KTM R&D.

Aceeasi echipa care a realizat motociclete precum 690 Duke, va fi insarcinata si cu dezvoltarea noului model. De aspectul acestuia se va ocupa, in mod firesc, partenerul Kiska Design, ce lucreaza cu KTM inca din anii 90. Obiectivele de atins vor fi o masa proprie minima, manevrabilitate maxima si o placere pura a pilotajului.
 
Motorul modern de 125cmc va fi racit cu lichid si va fi echipat cu 4 valve, doi arbori cu came si injectie electronica. Puterea dezvoltata va fi de 15cp, limita acestei categorii. Motorul va fi gazduit de un cadru grila usor din otel tubular, o solutie destul de rara la aceasta categorie. Suspensia va fi compusa din elemente de calitate produse de WP Suspension, franele vor fi asigurate de Brembo si vor folosi etriere radiale cu 4 pistonase iar jantele vor fi din aliaj usor.

Prototipurile prezentate la EICMA, KTM 125 Project Race si KTM 125 Project Stunt, prefigureaza viitoarele modele de serie, prezentandu-se nu doar cu un design foarte atractiv si o cromatica deosebita pentru aceasta categorie ci si cu componente de top, specifice claselor mai mari. Cu furci inversate masive si anvelope de dimensiuni mari, conceptele KTM au o alura de motociclete din clasele superioare si se diferentiaza de orice am mai vazut pana acum in segmentul 125cmc. Nu ramane decat sa speram ca modelele de serie vor pastra cat mai multe din caracteristicile conceptelor prezentate la EICMA.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.