Cauta in stiri

RSS Feed

noutati EICMA

KTM prezinta noul RC8 R

05.11.2008
Foto ©: KTM

Modelul RC8 lansat pe piata anul trecut beneficiaza acum de o versiune “R” datorita spiritului KTM orientat constant spre dezvoltare. Compania austriaca a prezentat la salonul international de motociclete EICMA din Milano, noul 1190 RC8 R, o motocicleta ce respecta sloganul “Ready to Race”.

Un alezaj mai mare cu 2 mm ofera motorului cu doi cilindri in V la 75 de grade o capacitate cilindrica marita de la 1.148 cmc la 1.195 cmc. De asemenea, puterea dezvoltata a crescut cu 10 cp pana la 160 cp, in timp ce cuplul motor este cu 3 Nm mai mare.

Producatorul austriac defineste noul RC8 R ca fiind „cel mai usor si mai rapid KTM construit vreodata”. Acestuia i se poate monta un kit optional sport care poate creste puterea motorului pana la 180 cp.

Geometria cadrului a fost modificata, codita spate fiind cu 6mm mai lunga in timp ce ampatamentul a fost micsorat cu 5 mm. Noul model are un radiator de racire a uleiului de dimensiuni mai mari si o transmisie optimizata.

Sistemul de franare Brembo si cel de suspensie WP au ramas aceleasi in timp ce jantele turnate in cinci spite Marchesini au constribuit si ele la greutatea de 182 kg (la gol), cu 2 kg mai mica decat cea a modelului de baza.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.