Cauta in stiri

RSS Feed

modele viitoare

KTM va produce motociclete electrice de competitie in serie

21.10.2008
Foto ©: KTM

KTM a creat un prototip complet functional de motocicleta enduro electrica, cu zero emisii poluante, si intentioneaza sa-l introduca in productia de serie.

Conform sloganului companiei "Ready to Race", motocicleta cu zero emisii poluante este una preparata pentru competitie, incadrarea de capacitate urmand sa fie evaluata si dezvoltata inainte de a ajunge la vanzare, in mai putin de doi ani.

Compania austriaca ofera putine detalii despre "Zero Emissions Motorcycle" la acest moment, dar se cunoaste oficial ca motorul electric dezvolta un cuplu motor de 40 Nm iar bateriile lithium-ion utilizate sunt capabile sa ofere o autonomie de 40 de minute in conditii de cursa, ele putand fi reincarcate in doar o ora.

Pachetul de baterii si motorul electric cantaresc impreuna 17 kg, dar o parte din aceasta greutate va fi compensata de lipsa ambreiajului, a sistemului de evacuare, a rezervorului de combustibil cat si a altor componente necesare combustiei interne. Compania preconizeaza un pret de achizitie pentru "Zero Emissions Motorcycle" mai mic decat a unui model KTM clasic de aceleasi performante.

Comentand argumentele proiectului "Zero Emissions Motorcycle", Harald Plöckinger, membru in consiliul de administratie KTM a declarat ca lipsa zgomotului si a emisiilor poluante inseamna ca "acum putem aduce iarasi sportul enduro mai aproape de centrele cu o dezvoltare mare si orase."

Avand in vedere avantajele competitive ale prototipului "Zero Emissions Motorcycle", oferite companiei cat si mediului inconjurator dar si politic, proiectul este finantat partial de catre Ministerul Austriac Federal al Traficului, Inovatiei si Tehnologiei.

Via | Hell for Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.