Cauta in stiri

RSS Feed

concepte

Lamborghini Caramelo V4 Superbike

Paul Lozba | 03.06.2009
Foto ©: Laurentiu Trifescu

Asa ar arata un superbike daca acesta ar fi produs de Lamborghini, renumitul producator italian de supercar-uri, in viziunea designer-ului roman Laurentiu Trifescu.

Tema motocicletelor sport produse de constructori auto nu este una noua: Oberdan Bezzi a schitat la randul lui o motocicleta sportiva Aston Martin, Amir Glinik si-a imaginat o motocicleta Ferrari iar David Kay chiar a construit una.

Numele Caramelo provine de la un taur faimos in Spania. Acesta a invins un leu si un tigru in arena din Madrid in 1877. Curajul si puterea sa au impresionat intr-atat publicul incat un strigat s-a auzit din tribuna spre a fi crutat iar numele sau este rememorat si astazi.

In spiritul constructiv italian, Caramelo ar fi un superbike construit pe un cadru grila din otel tubular, cu bascula monobrat si propulsat de un puternic motor V4 de 1000cmc. Design-ul acestuia se inscrie in stilul edge al masinilor Murcielago si Gallardo, si este caracterizat de linii unghiulare si suprafete mari curate.

Caramelo se vrea a fi un superbike exclusivist foarte performant, un concurrent de temut pentru Ducati 1098 R si MV Agusta F4 1000.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.