Cauta in stiri

RSS Feed

modele viitoare

MAC Motorcycles: un nou producator britanic de motociclete

29.05.2009
Foto ©: MAC Motorcycles

MAC Motorcycles, cea mai noua companie britanica din industria moto, este rezultatul colaborarii dintre Ellis Pitt si studioul Xenophya Design. Planurile noului producator de motociclete includ lansarea pe piata a patru modele speciale cu influente puternice de cafe racer.

Acestea vor purta denumirile de Spud, Ruby, Pea Shooter si Roarer, urmand sa fie echipate cu un motor monocilindric Buell Blast de 492 cmc, racit cu aer, capabil sa dezvolte 34 de cai putere la 6.500 rpm.

MAC Motorcycles ofera si un kit bolt-on de marire a capacitatii cilindrice pana la 515 cmc, cu ajutorul caruia motorul poate produce 50 de cai putere la 7.200 rpm. Acesta are doar doua supape pe cilindru si vine echipat cu o cutie de viteze in cinci trepte.

Compania lucreaza la noile modele de noua luni de zile si intentioneaza sa produca la inceput cateva sute de unitati pentru piata din Marea Britanie, America de Nord si Japonia, avand insa mari planuri de extindere.

Referitor la designul ales pentru debutul in industria moto, Ellis a explicat: "Influentele noastre au fost de mai multe feluri si am facut legaturi intre genuri de motociclete precum choppere, monocilindrice italiene din anii 1950, modele flat-track si de competitie. Totusi, ceea ce defineste filozofia Mac Motorcycles este credinta noastra ca placerea mersului pe doua roti si povestile care tin de calatoriile cu motocicleta par sa fi fost rapite de tehnologie si plastic."

In functie de specificatiile tehnice alese si de nivelul de dotari preferat, pretul oricarui model Mac Motorcycles prezentat poate varia intre 8.000 si 10.000 de lire sterline.

MAC Motorcycles

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.