Cauta in stiri

RSS Feed

proiecte

Magpul Ronin, un altfel de Buell 1125R

26.01.2010
Foto ©: Magpul

Magpul Ronin este un original proiect experimental bazat pe superbike-ul american Buell 1125R. Acesta a pornit ca un exercitiu de design, inspirat de pasiunea pentru motociclete a celor de la Magpul, un producator american de accesorii pentru armamente.

Denumirea Ronin, ce in japoneza inseamna samurai ce si-a pierdut stapanul, a fost aleasa special dupa ce Harley-Davidson a decis sa opreasca activitatea producatorului Buell Motorcycle Company. Cei de la Magpul au ales 1125R pentru nivelul sau ridicat de performanta dar si din cauza potentialului estetic, care nu a ajuns niciodata la maximum in mainile celor de la Buell. La lansarea sa din 2007, 1125R a polarizat opiniile prin designul sau controversat.

Dupa cum se observa, Magpul Ronin este radical diferit de modelul Buell, avand un aspect mult mai futurist. Carenajul cu forme organice a disparut in totalitate iar furca fata a fost inlocuita cu o suspensie girder ce integreaza radiatorul dar si farurile de tip LED. Rezervorul fals are un design angular minimalist, ce se integreaza perfect in cadrul original iar codita monopost mult mai scurta da un aer foarte agresiv motocicletei.

Datorita naturii experimentale a proiectului Ronin, americanii nu pot confirma momentan daca vor comercializa componente Magpul pentru Buell 1125R.

Magpul Ronin via The Kneeslider

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.